Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işıklar Ne Anlama Gelir?

Fasılalı olarak yanıp sönen kırmızı ışıklar

Trafikte fasılalı olarak yani belirli aralıklarla yanıp sönen trafik ışıklarının ne anlama geldiğini bilmek gerekmektedir. Bu ışıkların renkleri de farklı anlamlara gelmekte ve trafiği bu nedenle etkilemektedir. 

Fasılalı olarak yanıp sönen sarı ışık: Bu ışığın belirli aralıklarla yanıp sönmesi uyarma anlamı taşımaktadır. Buna göre geçilen yerden dikkatli şekilde mümkünse yavaş geçilmesi gerektiğini belirtmeye yarar. 

Fasılalı
Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işıklar Ne Anlama Gelir?

Fasılalı olarak yanıp sönen kırmızı ışık:  Kırmızı ışığın en önemli ikaz işareti olmadığı ve DUR işareti olarak kabul edildiği bilinmektedir. Buna göre trafikte sürücülerin yolun açık ve müsait olduğunu gördükten sonra hareket etmesi gerektiğini ifade etmektedir. 

Işıklı Trafik İşaretleri

Kırmızı Işık: Dur işaretidir. Aksi bir işaret olmadığı takdirde hareketin edilmemesini bildirmektedir. 

Kırmızı – Sarı Işık: Yolun trafiğe açılmak üzere olduğunu bildiren sürücünün harekete hazır olmasını ifade eden ışıktır. 

Yeşil Işık: Yolun trafiğe açık olduğunu aksine bir işaret yoksa durmadan geçilmesini ifade etmektedir. 

Sarı ışık: Yolun trafiğe kapanmak üzere olduğunu sürücülerin emniyetle duramayacak kadar yaklaşmış olan araçlarının geçebileceğini fakat diğer araçların durmak zorunda olduğunu belirtmektedir. 

Fasılalı Yanıp Sönen Sarı Işık: Uyarı anlamı taşımakta ve buradan dikkatli geçiş sağlanmasının gereğini belirtmektedir. 

Fasılalı Yanıp Sönen Kırmızı Işık: Mutlaka burada duruş yapılmasının gerektiğini ve gidilecek yolun açık ve müsait olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini ifade etmektedir. 

Işıklı Oklar: Dönüşleri düzenlemeye yararlar. Buna göre ok yönünde dönüş yapacak olan sürücülerin ışıklı okun yeşil yanmasını beklemelerini bildirmektedir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap