1776 Tane Koni Şeklinde Tepeden Oluşan Filipinler’in Ulusal Sembolünün Adı Nedir?

filipinlilerin-ulusal-sembolun-adi-nedir

1776 Tane Koni Şeklinde Tepeden Oluşan Filipinler’in Ulusal Sembolünün Adı

Her ülkenin kendisine has bazı yapıları ve önemli standartları vardır. Bunlar çoğu zaman o ülkeyle özdeşleşen, koruma altına alınan yapılardır. Örneğin Filipinler için bu 1776 adet koni şeklindeki tepenin bir araya gelmesiyle meydana gelen yapıdır. 

Bu yapı özellikle UNESCO Dünya Mirasları listesine de aday olmasıyla büyük dikkat çekmektedir. Filipinler tatili planlayanların muhakkak görmek istemesinde bunun payı da büyüktür. Bilgi yarışmalarında da pek çok ülkeyle alakalı bu tarz sorular sorulabiliyor. UNESCO tarafından dünya mirası olarak listelenmeye çok yakın olan ve Filipinler denince ilk akla gelen bu binlerce koni şeklindeki tepeye verilen isim bilgi yarışmalarında karşımıza çıkabiliyor.

1776 Tane Koni Şeklinde Tepeden Oluşan Filipinler’in Ulusal Sembolünün Adı Nedir?

Soru: Filipinler için adeta bir sembole dönüşen, UNESCO dünya mirası listesine adaylığı bulunan, tam 1776 tane koni şeklinde tepenin bir araya gelmesiyle oluşan yapıya ne denir?

  • Krema tepeleri
  • Çikolata tepeleri
  • Bonbon tepeleri
  • Dondurma tepeleri

Sorunun doğru cevabını Filipinler’in ulusal sembolü olan B şıkkı çikolata tepeleri olarak verebiliriz. 

Çikolata Tepeleri Hakkında Bilgi

Dünya üzerindeki en sıra dışı coğrafi yapılar arasında yer alan çikolata tepeleri Filipinler için sembolleşmiş durumda. Bohol’da yer alan çikolata tepelerinin 1776 koni benzeri tepeden oluşması ve UNESCO tarafından da dünya mirasları listesine aday gösterilmesi merak duygusunu arttırıyor. 

Direkt olarak tescillenmiş olan 1.260 koni şeklindeki tepe muazzam görünümüyle karşımıza çıkıyor. Ancak 50 kilometrekareyi bulan bir alandan bahsediyoruz ve coğrafi şekilleri inceleyen uzmanlar burada 1776 tane koni şeklinde tepe bulunduğunun altını çiziyor. 

Aslında yemyeşil bir ot tabakasıyla kaplı olan bu tepelerin çikolata tepesi olarak anılması sonbahar gibi mevsimlerden kaynaklanıyor. Böyle kuru geçen mevsimlerde tamamıyla kahverengi bir renge bürünüyor ve dolayısıyla çikolatayı andıran bir görünüm söz konusu oluyor. 

UNESCO’nun 3.Ulusal Coğrafik Anıt listesinde aday olarak yer alan çikolata tepeleri aynı zamanda Filipinler turizm bakanlığının da gözdesidir. En önemli doğal zenginliklerden birisi olması dışında ülkenin turist potansiyelinin çok büyük bir çoğunluğunu da karşılamaktadır. Bohol gezisi yaparak Filipinler turunuzu renklendirirken çikolata tepeleri hayatınız boyunca unutamayacağınız bir manzarayı zihninize kazımayı başaracaktır. 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık