1. Anasayfa
  2. Nedir

Sararan Şeffaf Telefon Kılıflarını Beyazlatan Tertemiz Yapan Öneriler


0

Şeffaf telefon kılıflar

Şeffaf telefon kılıflar, telefonun orijinal halini bozmadığı için sıkça tercih ediliyor. Ucuz, güzel ama sararma, kirlenme gibi dezavantajları var. Telefonumu çiziklerden koruyayım, tozlar girmesin diye kullandığımız şeffaf kılıflar sararmaya, kirlenmeye başladıysa temizleme vakti gelmiş demektir. Sadece görüntü açısından değil, üzerindeki mikropların size ve ailenize bulaşmaması için de beyazlatmak önemlidir. Telefon kılıflarını eskisi parlatmak, beyazlatmak için size birbirinde değerli temizlik önerilerini sunacağız.

Sararan
Sararan Şeffaf Telefon Kılıflarını Beyazlatan Tertemiz Yapan Öneriler

Silikondan Yapılmış Şeffaf Telefon Kılıfları Nasıl Beyazlatılır?

Şeffaf telefon kılıfları, silikon malzemelerden yapılır. Fiyat olarak uygun olması, kullanışlılığı ve şeffaflığı nedeniyle tercih edilse de kısa bir süre sonra her yeri pislenmeye başlar. Kolayca sararan kılıfları temizlemek için aşağıdaki beyazlatma yollarını deneyebilirsiniz.

Sararmış Kirlenmiş Kılıfları Karbonat ile Beyazlatma

Kirlenen kılıfları karbonatlı su ile temizlemek için göz kararı su ve karbonatı karıştırın ve macun gibi olana kadar karbonat ya da su ekleyin. Eski diş fırçanıza biraz batırdıktan sonra her yerini güzelce temizleyin. Yıkadıktan sonra beyazlamayı göreceksiniz.

Elma Sirkesi ile Sararmış Telefon Kılıfını Eski Hale Getirin

Kılıfın sığabileceği kadar geniş bir kap hazırlayın. Kılıfı yerleştirdikten sonra üstüne geçecek kadar ılık su ve aynı miktarda elma sirkesini ekleyin. Ardından 2 çorba kaşığı karbonat ilave edin. 1.5 saat kadar bekletmeniz yeterli. Aldıktan sonra fırçayla silin ve yıkayın. Yeterli gelmezse aynı şekilde tekrar uygulayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  Nakşibendilikte Yer Alan Temel İlkeler Nelerdir?

Diş Macunu ile Kılıf Beyazlatma

Sararmış, siyahlaşmaya başlamış telefon kılıfları artık bakteri yuvası haline gelmiştir. Diş macununu fırçayla kılıfa sürterek temizlerseniz hem beyazlatır hem de bakterileri öldürür. Bu işlemden sonra güzelce yıkayın, macun lekeleri kalmasın.

Bulaşık Deterjanı Kılıfı Beyazlatır mı?

Bulaşık deterjanları, çok yoğun yağları bile temizlediği için etkili bir kılıf beyazlatma yöntemidir. Bir kap içerisinde ılık su ekleyin ve kaliteli bir bulaşık deterjanından biraz damlatın. Yumuşak bir bezi suda ıslatın ve kılıfın her noktasını silmeye başlayın. Her yerini tamamladıktan sonra yıkayın ve yine benzer yumuşaklıkta bezle ıslaklığını alın.

Hidrojen Peroksitle Telefon Kılıfını Pisliklerden Arındırın

Hidrojen peroksit, çok kuvvetli bir temizleyicidir. İsmine bakınca bundan ne zararlı şeyler vardır, kimyasal doldur diye düşebilirsiniz. Tam aksine oksijenli su olduğu için yabancı madde içermeyen bir üründür. Hidrojen peroksiti beze biraz damlatın ve kılıfınızı temizlemeye başlayın.

İzopropil Alkol ile Kılıf Beyazlatma

İzopropil alkol, her yerde bulunmaz, eczanelerden satın alınabilir. Sadece şeffaf kılıf için değil, birçok kiri temizlemeye de yarar. Ama sürekli uygulanması kılıfların zarar görmesine neden olabilir.

Bu alkol, etkili olduğu içim miktarı da abartılamamalıdır. Azıcık damlatarak bile kılıfları beyazlatabilirsiniz. Yine çok sert olmayan beze biraz alkol ekledikten sonra kılıfın köşelerine kadar silin. Başka bir bezle de ıslak kalan yerleri kurutun.

Limon ile Şeffaf Telefon Kılışı Beyazlatma

Küçük kase içerisine iki çorba kalığı bulaşık detarjanı ve yarım limonun suyunu sıkıp ekleyin. 2 çorba kaşığı da su ilave edin ve 2-3 dakika boyunca karıştırın. Şeffaf telefon kılıfını kase içine koyun ve üç saat bekletin. Eski bir diş fırçası ile her noktasını sürtün. Yıkadıktan sonra da kurulayın. Artık bembeyaz temiz şeffaf kılıfınız olacaktır.

Bu İçeriği Nasıl Buldunuz ?
  • 0
    _yi
    İyi
  • 0
    k_t_
    Kötü