Namaz İbadeti İnsanın Güzel Ahlaklı Olmasına Nasıl Katkı Sağlar?

namaz

İslam dini

İslam dini için dinin direği olarak kabul edilen namaz ibadeti insanı kötülüklerden koruyan ve kendi içine dönerek af ve mağfiret dilemeye yakınlaştıran bir ibadettir. Namaz ibadeti kişi ne kadar günahkar olursa olsun kişinin imani noktada ümitli olmasını ve günahlarından uzaklaşmasının kolay olmasını sağladığı için günahkar olanların da namaz kılması tavsiye edilmektedir.

Namaz İbadeti İnsanın Güzel Ahlaklı Olmasına Nasıl Katkı Sağlar?

Çoğu kez insanlar arasında namaz kılmanın günahlar ile bağdaşmayacağı ve her türlü günahı işleyen kişilerin namaz kılmasının yanlış olduğu yönünde konuşmalar yer almaktadır. Oysa dini olarak namaz günahlarla alakalı olmayan farz bir ibadettir. Kişi dedikodu günahına giriyorsa ardından namaz kılıyorsa bu namazın kabul olmayacağı anlamına gelmediği gibi iki durumun birbirinden ayrılarak konuya bakılması gerekmektedir.

Namaz ibadeti zamanla kişinin kendi ahlakını ve faaliyetlerini sorgulamaya ve kişiyi güzel ahlaklı yapmaya iten bir ibadettir. İnsanın nefsine zor gelen özellikleri olduğu için namaz ibadeti ilk olarak kişinin nefsiyle olan savaşını ortaya çıkarmaktadır. Zamanla kişi nefsinin terbiyesini yapmak için diğer günahlarını da bırakarak tövbe edebilmektedir.

Namaz günde beş vakit abdest alınarak kılınan bir ibadet olmasıyla kişinin günün beş diliminde Allah’ın huzuruna çıkmasına vesile olan bir ibadettir. Namaz sonunda yapılan dua ve zikirlerde kişinin günahlarını bırakmasına ve güzel ahlaklı olmasına vesile olabilmektedir. Namaz kılan ve namazı aksatmadan kılan kişilerin kıldıkları namazın sevabını kaybetmemeye çalışarak günahlardan uzak kalmaları ve namazlarını boşa çıkarmamaları da güzel ahlaklı olmaları gerektiğini onlara göstermektedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık