1. Anasayfa
  2. Nedir

Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Yetişen Ağaca Benzer Atasözünü Açıklayın


0

Kitap okumak

Kitap okumak her bireyin kendisini geliştirmek için yapması gereken önemli alışkanlıkların başında geliyor. Özellikle çocuk yaşta kitap okuma alışkanlığının kazanılması ise gelişimi pozitif yönde destekleyebilir.

Kitapsız
Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Yetişen Ağaca Benzer Atasözünü Açıklayın

Kitap Okumanın Önemi

Kitapsız büyüyen çocuk susuz yetişen ağaca benzer atasözünde aslında kitap okumanın önemi çok net bir biçimde ortaya konmuştur. Bir çiçeğin, bitkinin, ağacın yetişebilmesi için devamlı olarak su ihtiyacı olduğunu söylemek gerek. Yetişkin bir ağaç hem yağışlar hem de dışarıdan sulama yöntemleriyle düzenli olarak su gereksinimi karşılanarak büyütülür.

İşte burada da kitap okumayan bir çocuğun adeta susuz kalacak bir ağaca benzeyeceğine dem vuruluyor. Bilgi, görgü, edinilmemiş olsa dahi tecrübe için kitap en önemli kaynaklar arasındadır. Ki insanın yaşamsal anlamda kendisini bulması, toplumdaki yerini tayin etmesi ve daha yüksek bir refah seviyesine erişmesi için önemlidir.

Örneğin günümüzde pek çok araştırma yapılıyor ve hayatı sorgulayan, daha iyisi için mücadele veren ve bunu başaran insanların hepsinin kitap okuma alışkanlıkları olduğu sonucuna varılıyor. Yine suç işleme oranları kitap okuma oranlarıyla direkt olarak bağlantılı bir çizgide ilerliyor.

Ne kadar yüksek kitap okuma oranı varsa o kadar düşük suç ihtimali doğmuş oluyor. Toplum içerisinde uygun yaşam standartlarına adapte olmaktan bu standartları iyileştirmeye kadar her aşamada bize yol gösterici olacak olan kitaptır. Ağaçlar su ile büyüyorsa, çocuklar da kitap ile büyüyecektir. Ancak bu sayede sağlıklı, bilgili ve dingin bir birey olarak topluma faydalı olunabilir.

Kitap En Değerli Hazinedir

Çocuk yaşta edinilen bir kitap okuma alışkanlığı her zaman için insan hayatında yönlendirici bir kavrama dönüşecektir. Örneğin kitap nasıl ki ağacın su ihtiyacı gibi bireye gerekliyse bu yaşam boyunca devam edecek bir döngüdür. Bilgiye aç olduğumuz ve aslında öğrenme alışkanlıklarımızın organize edildiği çocukluk çağlarını bu yüzden kitap okuyarak değerlendirmemiz gerek.

İlginizi Çekebilir;  Tuna Nehrinin Denize Döküldüğü Yerdeyseniz Hangi Denizin Kıyısındasınız?

Bilime, sanata, felsefeye ve dünyaya karşı bakış açımızı değiştirebilecek tek yöntem kitap okumaktan geçer. Bu yüzden en değerli hazine olarak anılır. Çünkü insanın doğup öleceği güne kadar yaşadığı hayat aslında son derece değerlidir. Herkes hayatta bir iz bırakmayı arzular. Bunu başaranlar kadar başaramayanlar olabilir.

Ancak bir kitabın içerisinde bunu başarmamış olsanız bile hayatınızı çok daha anlamlı kılacak detaylar yakalayabilirsiniz. İşte bu yüzden kitap ve içeriğindeki anlatıyla kuracağınız bir yakınlık, güçlü bir bağ hayatınız boyunca boşuna yaşıyormuş hissini tatmamanızı sağlayabilir.

Bu İçeriği Nasıl Buldunuz ?
  • 0
    _yi
    İyi
  • 0
    k_t_
    Kötü