1. Anasayfa
  2. Nedir

Göz, Kan Çıbanı Nedir? Kalçada, Popoda Çıkan Çıban Nasıl Tedavi Edilir?


0

Çıban

Kıl folikülleri zamanla enfeksiyon kapar ve iltihaplanır. Bu çıban türü; kan, göz, kör olarak farklı isimlerle adlandırılır. Genelde beyaz renktedir ve oval bir görünümü vardır. İltihaplanma başladığı zaman kırmızı renktedir ve zamanla beyaza dönerek sertleşmeye başlar. İltihap kaynaklı olduğu bilinse de nazar olduğuna inana da çok kişi vardır.

Göz,
Göz, Kan Çıbanı Nedir? Kalçada, Popoda Çıkan Çıban Nasıl Tedavi Edilir?

Çıban kılların çıktığı bölgenin enfeksiyon kapmasıdır. Ciltte meydana gelen apseler olarak da bilinir. Çıban bazen basit bir rahatsızlık olsa da ilerlerlerse durum kötüye gidebilir. Ufak ve zararsız olduğunu hekiminizden duyduktan sonra evde bitkisel yollar ile tedavi edilebilir.

Göz, Kan, Kör Çıban Popoda Çıkarsa Nasıl Geçer, Tedavi Edilir?

İlk uygulama sıcak kompres

ABD’de yapılan çalışmalar gösteriyor ki çıbanların hızlı tedavisi için kolay ve doğal yöntem sıcak kompres uygulamasıdır. Sıcak uygulama sonrası kan dolaşımı hızlanmaya başlar ve beyaz kanın çoğalmasını destekler, bu hücrelerin görevi ise enfeksiyonla mücadele etmektir. Çıban kaynaklı acı ve ağrı diner, ilaç gerekmeden tedavi edilir.

  • Teninize zarar vermeyecek derecede sıcak suya havluyu batırıp çıkarın, güzelce sıkın.
  • Çıban olan bölgeye bastırmadan 15 dakika bekletin.
  • Kalçada, popoda çıkan çıbanlar iyileşene kadar yapın.
  • Sıcak kompres uyguladığınız alanı güzelce arındırın, antibakteriyel merhemi bastırmadan çıban olan yere uygulayın. Böylece enfeksiyon gelişimi önlenir.
  • Havlunun ya da ıslak bezin temiz olması önemlidir, düzenli temizlemeyi unutmayın.
İlginizi Çekebilir;  Nutella Hangi Ülkenin Markasıdır? Nutella’nın Babası Kimdir? 

İngiliz Tuzu Namı Diğer Epsom Tuzu

İngiliz tuzunun faydalarından biri de çıbanın geçmesi için kullanılmasıdır. Çıbanlar üst kısma doğru çıkacak ve bakteriler yok olacaktır. Epsom tuzu kolay emilir ve bu sayede toksinlerden de kurtulabilirsiniz. 400 milim su içerisine bir kahve fincanı kadar İngiliz tuzu döküp iyice karıştırın. Havluyu bu su içerisine batırın ve çıban çıkan yere havluyu koyun. 15 dk boyunca havlu çıbanlı yerde dursun. Zamanla çıbanlar iyileşecektir, o zamana dek tekrar edin.

Çay Ağacı Yağı ile Çıban Tedavisi

Bitkisel yolla çıban tedavisi için çay ağacı yağı etkili bir yoldur. Antiseptik – antibakteriyel nitelikleri ise enfeksiyonlara geçit vermez. İltihap kaynaklı çıbanların acısını – ağrısını da dindirmeye yardımcıdır. Çıban daha hızlı şekilde tedavi edilecektir.

Bir çay kaşığı çay ağacı yağı iki çay kaşığı Hindistan cevizi yağı yoksa zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Temiz bir pamuğu bu bitkisel formüle batırın ve çıban olan yere bastırmadan sürün. Yıkamak gerekmez, enfeksiyon bitene kadar, çıban iyileşene kadar her gün iki sefer uygulanabilir.

İkinci bir bitkisel tedavi yönteminde de beş damla kadar çay ağacı yağı ve 200 milimlik standart bardak suyu karıştırın. Havlu ya da benzeri bir bezi suya batırın. Çıban çıkan kalça, popo ya da farklı bir noktada on dakika bekletin. Her gün 2 sefer yeterlidir.

Zerdeçal ile Çıban Nasıl Geçer?

Zerdeçal, birçok rahatsızlığa iyi geldiği gibi çıban için de etkilidir. Birçok bitkisel üründeki gibi bakteri, enfeksiyon ve iltihap karşıtıdır. Çıbanın en çabuk şekilde geçmesine yardımcıdır. 8 sene önce yabancı kaynaklı bir dergide bilimsel bir çalışmanın yayımlandığı makalede: Kurkumin maddesinin bakteri – iltihap yok edici niteliklere sahip olduğunu yazmıştır.  Zerdeçal dışında siyah çaydaki bileşenler de çıban kaynaklı ağrıların dinmesine yardımcıdır.

İlginizi Çekebilir;  Besmele Çekmek Ne Demek?

1 çay kaşığı kadar toz zerdeçalı tepeleme dolu bir yemek kaşığı hintyağıyla birleştirin. Uygulamadan önce bölgenin ve ellerinizin temiz olmasına özen gösterin. Elinizle çıban olan yere karışımı sürün ve üstünü sargı beziyle kapatın. Günde iki sefer uygulayın.

Elma Sirkesi ile Kör Çıban Tedavisi

Bakteri karşıtı olan bir diğer doğal yöntemimiz de elma sirkesidir. Elma sirkesinin değdiği noktada iltihap kalmaz, bakteriler yok olur. Çıbanı geçirmekle kalmaz, akne problemi olanlara da iyi gelir.

Elma sirkesinin cilde uygulanması için biraz su içine elma sirkesi ilave edin ve havluyu bu suyla ıslatın. Çıban olan kalça, popo bölgesinde 12-13 dakika tutun. Sabah, öğle, akşam uygulanmasında sakınca yoktur.

Elma sirkesin içmek için bir bardak suya yarım yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip içebilirsiniz.

Siyah Çay Kompresiyle Göz Çıbanı Tedavisi

Yukarıda sıcak kompres ile tedaviyi vermiştik. Buradaki tek fark çay kullanmak olacak.

Sallama çaylardan bir tanesini suya koyun ve 12 dakika kadar demleyin. Suyu süzün ya da için, çay poşetinin biraz soğuması gerekir. Çıbanın olduğu yerde on dakika bekletmeniz yeterlidir. Günde 3 sefer denenmesinde sakınca yoktur. Alerjisi olanlar hariç.

Okaliptüs Yağı ile Kan Çıbanı Nasıl Geçer?

Okaliptüs yağı, çıbanın iyileşmesine fayda sağlar. Bakterileri yok eder, birçok bitkisel ürüne karşı güçlü duran bakterileri bile öldürebilir. Çıbanın geçmesi ve cildin eski haline dönmesine destek olur.

Okaliptüs yağını herhangi bir şeyle karıştırmaya gerek yoktur. Pamuğa birkaç damla sürdükten sonra on dakika bekleyin ve sonra çıban olan bölgeyi yıkayın. Sabah, öğle ve akşam uygulanabilir.

Bu İçeriği Nasıl Buldunuz ?
  • 0
    _yi
    İyi
  • 0
    k_t_
    Kötü