1. Anasayfa
  2. Nedir

Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? Kirleri Silmenin Püf Noktaları


0

Duvar Temizliği

Duvarlarımız, zamanla havalandırmadan, soba ve kaloriferden dolayı islenir, tozlanır. Çocuk sahibi olanlar da boya izleri görülebilir. Yemek yapılan yerlerde de yağlarla karşılaşmak mümkündür. Baktığınız zaman duvarda kir, leke göremeseniz de aslında sandığınızdan daha da kirlidir. Duvar temizliği için bazı taktikler var. Size vereceğimiz püf noktalar sayesinde artık duvarlarınızdaki bütün kirler, lekeler temizlenecek.

Duvar
Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? Kirleri Silmenin Püf Noktaları

Evin birçok alanı düzenli aralıklarla temizlenirken duvarlar senede bir veya iki kere temizlenir. Bunun nedeni temizliğin zor olması ve uzun sürmesidir. Duvar temizliğinin kısa yoldan yapılabilmesi için size önerilerimiz olacak.

Duvarlar Nasıl Temizlenir?

Duvar süpürülür mü? Evet, pek fazla kişi bilmez ama elektrik süpürgenizin fırçasını taktıktan sonra duvarlınızı komple süpürün, temizliğin ilk adımı budur. İkinci aşamada mikrofiber bezler imdadımıza yetişecek. Toz ilaçlardan kullanmayın, sıvı olanları beze sürerek duvarları silmeye başlayın. Tabii, bu duvar temizliği yöntemi silmeye uygun boyalar içindir, değilse denemeyiniz. Bilmiyorsanız, fazla görünmeyen, dip köşede bulunan duvarda deneyin, boya atıyorsa uygulamayın.

Yağlar, temizlenmesi en zor leke türlerinden biridir. Vileda tarzı küçük bir kova bulun ve suya yağ çözücü ilave edin. Ek olarak bulaşık deterjanı da katabilirsiniz. Kullandığınız bezin sert olmaması gerekir. Bu temizleme işleminin ardından yağlar temizlenecektir.

Soba kullanan evler ya da yakınında soba kullanan kişiler nedeniyle duvarların bir bölümü is olabilir. Bu is uzun süre durursa duvarın içlerine işlemeye başlar. İs temizliği için tavanı da güzelce silmeniz gerekir. İs temizliği için de bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Doğal yöntem istiyorsanız su içerisine beyaz sirke katabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  Memleket İsterim 

Boyalı Duvarların Temizliği Nasıl Yapılır?

Günümüzde duvarların büyük bölümü boyalıdır. Plastik boyalarda temizlik yöntemi biraz daha farklıdır. Bütün her yeri kapatın, temizleyeceğiniz odaya hava girmesin. Bir miktar su kaynatın ve leğenin içine koyun. İki saat boyunca odada dursun. Buradaki buharlar yayılarak duvarlardaki kirlerin yumuşak hale gelmesini sağlayacaktır. Ardından suya bir miktar bulaşık deterjanı ekleyin ve temizliğe başlayın. Bu püf noktayı herkes bilmez. Duvarlar her daim kirlenmeye hazırdır, geniş bir yüzeyi kapsar. Eğer hemen kirlenmesin istiyorsanız su içine nişasta ekleyip duvarı silebilir ya da boş evse yıkayabilirsiniz.

Su Bazlı ya da Yağlı Boyalı Duvarların Temizliği Nasıl Olur?

Günümüzde sağlıklı olmasından dolayı yağlı boya tercih edilir. Ayrıca bu boyaların temizliği çok kolaydır. Halıları kaldırdıktan sonra duvarı komple yıkayabilirsiniz. Öyle bir şey söz konusu değil diyenler, kullandıkları bezi bol miktarda sulu tutmalıdır. Uygulama sonrasında odayı havalandırırsanız daha hızlı kuruyacaktır. Ardından bez ile silmeye başlayabilirsiniz. Duvarlar için uygun bir deterjan ve nişastayı karıştırarak duvarları yumuşak bezle silebilirsiniz. Eskisine nazaran kirlerin hemen akıp gittiğini göreceksiniz.

Duvar Kağıdı Olan Yerler Nasıl Temizlenir?

Duvar kağıtları, yıpranmaya açık olduğundan normal duvar gibi temizlenmez. İlk olarak verdiğimiz püf nokta olan süpürge temizlik için yeterli olacaktır. Senede 3-4 defa az bir bulaşık deterjan ile bastırmadan silinebilir.

Duvarımda Parmak İzi Var, Nasıl Temizlenir?

Duvarları yetişkinler çok fazla ellemese de çocuklar bu konuda dikkat etmezler. Özellikle ışık vurduğunda parmak izlerinin olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Bir ince dilim patatesi iz olan yere sürebilirsiniz. Yumuşak bez üstüne parafin sürerek de izlerin geçmesi mümkündür.

Mutfak Duvarlarını Temizlemenin İpuçları

Mutfak, belki de duvarların en çok kirlendiği, yağlandığı yerdir. Eğer senede bir ya da daha seyrek temizlik yapıyorsanız çok berbat bir hal almış olabilir. Mutfak duvarları için sünger kullanmak gerekiyor. Çünkü su miktarının fazla olması gerekir. Eğer geçmiyorsa suya sirke ilave ederek süngerle silebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  İnternet, Mesajlaşma ve Bilgisayar Sözcükleri Ne Anlama Gelir?

Mop ile Duvar Temizliği Yöntemi

Duvarlarınızı sildikten sonra evinizin daha parlak olduğunu göreceksiniz. Eğer yukarıda anlattıklarımız için zamanınız yoksa bu duvar temizliği daha pratik bir yöntemdir. Mop ile duvar temizliği nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 tane sprey şişesi
  • Bir miktar su
  • Duvarlar için deterjan, yoksa bulaşık deterjanı
  • Ve mop.

Cam sil spreylerinden boş bir tane edinin. Su ve deterjanı göz kararı ekleyin. İlk olarak suyu duvarın tepelerine sıkın, sonra aşağılara doğru devam edin. Cam siler gibi, mop ile duvarın yukarısından aşağısına kadar sıvıyı çekerek silin.

Duvarların Fazla Kirlenmemesi için Yapılması Gerekenler

Kimse evinin, duvarlarının hemen kirlenmesini istemez. Süreç ne kadar uzarsa zahmet de o kadar azalır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, duvar temizliği bittikten sonra nişastalı su ile silerseniz geç kirlenir. Duvar temizliği sürenizi kısaltırsanız, lekeler tam olarak duvara işlemeden, sertleşmeden, bastırmaya gerek kalmadan silinir. Evinizi mümkün mertebe havalandırın. Çünkü nemler daha hızlı kirlenmeye neden olur. Ayrıca evdeki eşyaların, dolapların duvarla yapışık olmaması gerekir.

Bu İçeriği Nasıl Buldunuz ?
  • 0
    _yi
    İyi
  • 0
    k_t_
    Kötü