1. Anasayfa
  2. Nedir

Ak Akçe Kara Gün İçindir Atasözü Ne Anlama Gelir?


0

Ak Akçe Kara Gün İçindir

Ak akçe kara gün içindir sözünü büyüklerinizden duymuş olabilirsiniz. Bu meşhur atasözünün ana fikri, iyi zamanda para biriktirip kötü zamanlara saklamak gerektiğidir.

Ak
Ak Akçe Kara Gün İçindir Atasözü Ne Anlama Gelir?

İlk olarak atasözünde geçen akçenin kelime anlamına göz atalım. Eski çağlardaki gümüş paranın adına verilen isimdir. Türk Dil Kurumundaki anlamına bakarsak da çalıştığımız zamanda kenara bıraktığımız para sıkışık günlerde bizi kurtarmaya yardımcıdır.

Ak akçe kara gün içindir sözü özellikle günümüzde daha önem kazanmıştır. Para kazanmak için çok sıkı çalıştığımız zamanlarda birikenler kara günlerde bizim için kurtarıcı konuma geçer. Ayağını yorganına göre uzat sözünü hatırlayacak olursak kazandığımızdan fazla harcamamız gerektiğini bilmemiz gerekir.

İhtiyacımız olmayan, lüks olarak adlandırılan şeyleri abartırsak kenara atmayı bırakın normal ihtiyaçları karşılayamayacak duruma geliriz. O yüzden sıfıra sıfır da harcamamak gerekir, mutlaka az da olsa birikim yapmalıyız.

Elimiz, ayağımız tuttuğu müddetçe çalışarak helal kazancımızı zor günlerde kullanırsa kara günleri daha kolay atlatırız. Ak akçeyi en sıkışık zamanlarda kullanmalıyız, iyi günlerde tekrar kazanarak kenara para atmalıyız.

Kazancımızın çok iyi olduğu dönemlerde, hiç de adetiniz olmayan şekilde harcarsanız pek doğru bir hareket olmayacaktır. İnsanlar, çok para kazandığında bunun hep böyle devam edeceğini düşünür ve yarını hesaba katmaz. Siz siz olun, bir gün o kadar çok para kazanamayacağınızı bilip mutlaka kara günler için para ayırın.

Ak Akçe Kara Gün İçindir Örnek Cümleler

Çok dardayım, bana biraz borç verir misin? Elinde çok varken kenara atmanı söylemiştim. Atalarımız boşa dememiş: Ak akçe kara gün içindir diye…

Çok para kazanırken kenara atmaz hepsini harcarsan sıkıştığında böyle para ararsın. Ak akçe kara gün içindir.

İlginizi Çekebilir;  Nasrettin Hoca’nın Hayatı 
Bu İçeriği Nasıl Buldunuz ?
  • 0
    _yi
    İyi
  • 0
    k_t_
    Kötü