1. Anasayfa
  2. Nedir

Ağzımda Kan Tadı Var Neden Olur? Kan Kokusu Nasıl Geçer?


0

Kan Kokusu

Ağızdaki kötü kokular çok sık rastlansa da kimi zaman kan kokusu da hissedilebilir. Kan içerisindeki demirden dolayı da bazen metal koku da gelebilir. Bu sorun sıklıkla hamilelikte görülse de normal zamanda da görülme nedenleri vardır.

Ağzımda
Ağzımda Kan Tadı Var Neden Olur? Kan Kokusu Nasıl Geçer?

Ağızda Kan Kokusu ya da Tadının Olası Nedenleri

Ağızdaki kan kokusu, cerrahi operasyon sonrası oluyorsa tek seferlik ve geçicidir. Çünkü anestezide bu tip durumlar normal karşılanır.

İlaçların olası yan etkileri

İlaçlar, etkili olabilmesi için kimyasallarla güçlendirilir. Bazı hapları ağızda uzun süre tutmak bile tuhaf tatların, kokuların oluşmasına neden olur. İdrar söktürücü, kanser ilaçları, kortizon içerikli olanlar ve diğer birçok ilaç da ağızda kan tadı hissi verilebilir.

Ağız temizliğine dikkat edilmemesi

Ağız sağlığına önem vermezseniz bakteriler yer eder. Diş eti kanaması sık sık yaşarsınız. Sabah uyandığınızda ağzınızın içinde kan olabilir, tükürdüğünüz zaman görürsünüz. Kan kokusu ve tadı diş eti kanamasından dolayı çok yaşanır. Bir diş hekimi kontrolü sonrası düzenli ağız bakımı yapmanız gerekmektedir.

Ağızda meydana gelen kuruluk

Tükürük bezleri yediğimiz besinlerin nasıl bir tada sahip olduğunu anlamamız için destek olur. Sürekli ağızdan nefes alanlarda, solunum güçlüğü çekenler de ve bu rahatsızlıklar için ilaç kullananlarda kuruluk yaşanır. Tükürük bezi yeterli salgılanmazsa ağızda kan kokusu hissi yaşanabilir.

Burunun Tıkalı Olması

Burun tıkalı olduğu zaman yediklerimizin tadını almakta zorlanırız. Genelde kış aylarında yaşanan hastalıklarda tıkanıklık çok yaşanır. Grip gibi rahatsızlıklar nedeniyle ağız içinde demirimsi bir koku, kan gibi bir tat hissedebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Torunlarının İsmi?

Ağızdaki Kan Kokusunun Diğer Sebepleri Nelerdir?

  • Böbrek taşı sorunu olması
  • Şeker hastalığı
  • Kanser türlerl
  • Kalp Hastalıkları
  • Burun bölgesine alınan darbe sonrası yaşanan kanamalarda
  • Dil üzerindeki tat almaya yarayan sinirlerin zarar görmesi
  • Hamileliğin ilk zamanlarında ağız içerisinde kan ya da demir gibi tat gelmesi
  • İşi gereği ya da kaza nedeniyle bazı kimyasalları solumak zorunda olanlarda kan kokusu hissedilebilir
  • Kaygı bozukluk, sadece kalp çarpıntısına değil, ağıza kan tadı gelmesine de sebep olabilir
  • Çok ağır spor yapan kişilerde, astım rahatsızlığı olanlarda, sinüsleri tıkalı olan kişilerde de ağızda kan kokusu oluşabilir.

Ağızda Kan Kokusu Nasıl Tedavi Edilir, Geçer?

Ağızdaki kan kokusu için ilk akla gelen diş hekimine gitmektir, bu durum diş eti kanaması için gereklidir. Farklı nedenler için dahiliyeye gitmek gerekir.

Kan tadı, kokusu için her yemekten sonra dişleri fırçalayın. Diş aralarını temizleyecek olan aparatları kullanın. Enfeksiyon gibi sorunlar için gargarayı ihmal etmeyin. Evde ağız gargarası yoksa tuzlu su da kullanabilirsiniz.

Her ilacın farklı bir zararı vardır. Eğer düzenli aldığınız haplar kan kokusuna neden oluyorsa doktorunuzdan başka bir ilaç reçete etmesini isteyebilirsiniz.

Yiyecek ya da içeceklerin içerisine karanfil atmak da ağızdaki kötü kan kokularını giderir.

Bu İçeriği Nasıl Buldunuz ?
  • 0
    _yi
    İyi
  • 0
    k_t_
    Kötü